Dečija stomatologija
Briga o zdravlju vaših mališana počinje još u trudnoći. Svaki roditelj trebalo bi da zna da je vreme za prvu posetu stomatologu već oko prvog rođendana. Deca zaslužuju posebnu pažnju i stručnost, a njihovo poverenje je uslov za uspešno održavanje usta i zuba, i to za ceo život.

U našoj ordinaciji fokus je na prevenciji i redovnim kontrolama na svaka tri meseca. Pružamo kompletnu uslugu, uključujući popravke mlečnih i stalnih zuba, vađenje zuba, kao i terapiju specifičnih oboljenja mekih tkiva kod dece. Vaša deca su u sigurnim rukama našeg stručnog tima.

Kada je vreme za prvi pregled kod stomatologa?

Briga o zdravlju vaših mališana počinje već u trudnoći. Prvi pregled kod stomatologa treba zakazati čim se pojavi prvi mlečni zub u ustima deteta. Mlečni zubi su važni jer čuvaju mesto za stalne zube. Rani gubitak mlečnih zuba može dovesti do problema sa žvakanjem i gubitka prostora za stalne zube.

Šta ako dete oseća strah od posete stomatologu?

Deca zahtevaju posebnu pažnju i stručnost, a izgradnja njihovog poverenja ključna je za očuvanje oralnog zdravlja. Prvo iskustvo sa stomatologom može uticati na želju deteta za ponovnom posetom. Saradnja i podrška roditelja su neophodni za uspeh.

Ističemo preventivne mere koje su ključne za sprečavanje nastanka karijesa na mlečnim i stalnim zubima:

  • Redovne kontrole na svaka tri meseca
  • Motivacija i obuka deteta o pravilnoj higijeni
  • Zalivanje fisura na novim stalnim bočnim zubima
  • Fluorizacija stalnih zuba
  • Redovno uklanjanje naslaga radi sprečavanja bolesti desni
Dominanta: vaša stomatološka destinacija
Naša ordinacija Dominanta nudi vrhunsku stomatološku negu koja kombinuje najsavremenije tehnologije sa pažljivom i brižnom uslugom, osiguravajući da svaki pacijent dobije personalizovan tretman koji odražava našu posvećenost njihovom oralnom zdravlju i zadovoljstvu.
Zakazivanje pregleda