Izbeljivanje zuba
Izbeljivanje zuba je brza i jednostavna estetska procedura koja omogućava postizanje blistavog osmeha. Koristi se hidrogen peroksid i karbamid peroksid koji deluju na zube, čineći ih svetlijim. Pročitajte više o našim uslugama izbeljivanja zuba.

Načini izbeljivanja zuba

  • Kuno izbeljivanje: Pacijent koristi folije i gelove manjih koncentracija kod kuće tokom nekoliko nedelja.
  • Ordinacijsko izbeljivanje: Stomatolog primenjuje gelove visoke koncentracije u ordinaciji, proces traje oko sat vremena.

Pre samog izbeljivanja, preporucuje se profesionalno čišćenje zuba, provera plombi i zamena dotrajalih, kao i saniranje karijesa.

Postupak se odvija staranjem novih hemijskih jedinjenja u tkivu zuba, delovanjem hidrogen peroksida i karbamid peroksida, koji cine zube svetlijim.

Da li izbeljivanje oštećuje zube?

Nova hemijska jedinjenja ne oštećuju tkiva dentina i gleđi.

Da li je intervencija bolna?

Sam postupak je bezbolan, pod kontrolom stomatologa. Kod nekih pacijenata može doći do prolazne osetijivosti zuba, koja traje dan ili dva.

Koliko traje efekat izbeljivanja i da li se moze ponoviti postupak?

Efekat izbeljivanja nije trajan i zavisi od navika pacijenta. Postupak se moze ponoviti nakon 6-12 meseci.

Održavanje higijene i redovno uklanjanje kamenca pomažu u očuvanju blistavog osmeha.

Da li postoje kontraindikacije?

Ne postoje kontraindikacije, ali zapaljenje desni, karijesi, kamenac i stare plombe mogu odložiti postupak. Zubi bez živca i potamneli zubi ne mogu se izbeljivati ovom metodom.

Dominanta: vaša stomatološka destinacija
Naša ordinacija Dominanta nudi vrhunsku stomatološku negu koja kombinuje najsavremenije tehnologije sa pažljivom i brižnom uslugom, osiguravajući da svaki pacijent dobije personalizovan tretman koji odražava našu posvećenost njihovom oralnom zdravlju i zadovoljstvu.
Zakazivanje pregleda